Szczupak pieczony z masłem, pietruszką i cytryną

Szczupak pieczony z masłem, pietruszką i cytryną

Szczupak pieczony z masłem, pietruszką i cytryną

Jak dla mnie ryba najlepiej smakuje w asyście kwaśnej pieczonej cytryny i pietruszki. Jest niezwykle aromatyczna i smaczna. Podana w całości pięknie się prezentuje. 800 g szczupaka w całości (wyprawionego) Przyprawa do ryb 1 cytryna 2 łyżki masła 4 łyżki pietruszki Sól z młynka gruba morska Szczupaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do ryb (zewnątrz i wewnątrz). Rybę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu robimy nacięcia co 5 cm. W naci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.