Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw
Pieczona karkówka z nutą bazylii, cytryny, papryki i musztardy z dodatkiem warzyw
Ostra i przeniknięta smakiem papryk karkówka. Jednakże pierwsze skrzypce gra cytryna a za nią musztarda, którą czuć w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad. 1,2 kg karkówki 50 ml oleju z cytryną i bazylią 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki Chili pieprz cayenne 2 łyżki musztardy miodowej 1 marchewka 1 młoda cukinia 8 pieczarek 1 zielona papryka 1 czerwona papryka Oliwa z oliwek Karkówkę kroimy w paseczki. Doprawiamy ostrą i słodką papryką oraz pieprzem kajeńskim. Dolewamy olej z... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie
Autor
VioletoweKucharzenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka, karkówka, cytryna, marchewka, cukinia, pieczarki, słodkie, warzywa, mięso, obiad, pieczenie, pomysł na obiad, wieprzowina, prosty obiad, karkówka na obiad, mięsa pieczone, pieczarki do obiadu, pieczona karkówka, karkówka pieczona, mięso na obiad
Inne przepisy z VioletoweKucharzenie
Dodaj komentarz