Pieczona dynia - baza idealna do ciasta, pasztetu jak i zupy

Pieczona dynia - baza idealna do ciasta, pasztetu jak i zupy

Pieczona dynia - baza idealna do ciasta, pasztetu jak i zupy

  Pieczona dynia to dodatek idealny do ciasta, pasztetu, zupy jak i sosu.  Już od dzisiaj nie musicie obawiać się żmudnego i ciężkiego obierania skórki. Dynia  przygotowana w poniższy sposób będzie bardzo miękka i rozpadająca się pod wpływem nacisku widelca :) Po upieczeniu dyni zachęcam do przygotowania kremu dyniowego lub miękkich, pszennych bułeczek .  Składniki: 1 dynia, np. hokkaido* naczynie żaroodporne *po upieczeniu tej odmiany dyni – nie trzeba obierać jej ze skórki! Dynię umyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, pasztet, zupa, ciasto, sosy, krem, wegańskie, krem z dyni, zupa krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.