Miękkie, lekko słodkie i bardzo puszyste bułki z makiem. Idealne na niedzielne śniadanie. Bułki zachowują świeżość przez 2 dni. Jest to jeden z lepszych przepisów na domowe wypieki. Jeżeli macie chęci i czas przygotować domowe bułki to skorzystajcie z poniższego przepisu, bo naprawdę warto :) Składniki na 12 sztuk: 0,5 kg mąki pszennej tortowej 275 ml letniej wody 2 łyżki mleka w proszku (niebieskiego) 2 łyżki masła 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 3 łyżki zwykłego cukru 3 łyżki maku jajko 1 łyżka mleka 1/2 ł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)