Dżem rabarbarowy

Dżem rabarbarowy

Dżem rabarbarowy

Pyszny, aromatyczny dżem z rabarbaru - wbrew pozoru nie jest kwaśny. Przygotowanie powyższego dżemu zajmie Wam mniej niż 30 minut - już z obraniem, pokrojeniem i ugotowaniem. Przepis dodaje do akcji Rabarbalove . Składniki na 2 małe słoiczki: 8 łodyg rabarbaru (około 400 g) 1 szklanka cukru trzcinowego bądź zwykłego 5 łyżek wody 1 łyżeczka cukru waniliowego Rabarbar umyć, osuszyć, obrać i pokroić. Pocięty rabarbar zasypać cukrem. Do garnka z grubym dnem dodać rabarbar z cukrem, a także dodać 5 łyżek wody. Gotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję