Chlebek cynamonowy krojony

Chlebek cynamonowy krojony

Chlebek cynamonowy krojony

I kolejny drożdżowy wypiek - słodki chlebek cynamonowy. Łatwy, prosty i szybki do przygotowania. Chlebek najlepiej smakuje podany na ciepło, np. posmarowany masłem. Wierzch ciasta posypałam cynamonem cejlońskim, który jest o wiele bar dziej aromatyczny niż tradycyjny cynamon.   Składniki: ciasto drożdżowe 2 niepełne szklanki mąki pszennej (około 280 g) 1/2 szklanki mleka (125 ml) 1/4 kostki świeżych drożdży(25 g) 2 łyżki zwykłego cukru 50 g masła (1/4 kostki) 1 jajko (L) szczypta soli dodatkowo 50 g mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.