Przez wiele lat żyłam w przekonaniu,że zupa jarzynowa to nudny miks rozgotowanej włoszczyzny i ziemniaków z zasmażką. Jarzynową kojarzyłam głownie z zapachem rozgotowanych warzyw podawanych w stołówkach i niekoniecznie udanymi zupami mojej rodzicielki. Gdy wzięłam gotowanie we własne ręce starannie omijałam zupę jarzynową. Gotowałam zupy, które uparcie nazywałam wielowarzywnymi bądź nadawałam im nazwy od głównego składnika: soczewicowa, soczewicowa z ziemniakami, cukiniowa kartoflanka etc. Czas jednak przerwać t... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...