Przepis na : śniadanie
Szybkie, lekkie i zdrowe śniadanko czyli omlet na otrębach pszenno-żytnich z dodatkiem sera pleśniowego i świeżych pomidorów. Składniki 1 porcja: 2 jajka 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżka otrębów żytnich 4 plasterki sera pleśniowego 1 pomidor przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka opcjonalnie dowolne zioła np. pietruszka, koperek 1 łyżeczka masła lub oliwy do smażenia Przepis: Ser kroimy na małe kawałeczki, pomidory kroimy w kosteczkę, W małej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy otręby i przyprawy, całość ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...