Przepis na : obiad
Sezon ogórkowy w pełni, dlatego też prezentuję przepis na pyszną sałatkę ogórkową z cebulą i marchewką. Sałatka jest bardzo łatwa do przygotowania. Warto zapełnić półki w spiżarni słoikami w tą pyszną sałatką. Z podanego przepisu wychodzi około 15-17 słoiczków o pojemności 1/2 litra. SKŁADNIKI: 4 kg ogórków, 1 kg marchewki, 1 kg cebuli, ½ łyżki soli, 1 szklanka octu 10%, 1 szklanka oleju, 1 szklanka cukru. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę i marchewkę obieram. Cebulę kroję w grubszą kostkę. Marchewkę ścieram na tarce o ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...