Przepis na : obiad
Marchewka to jeden ze smaczniejszych warzyw. Zastosowane w kuchni ma szerokie. Przygotowując dziś obiad przygotowałem je w innej odsłonie. Wyszły bardzo smaczne - chrupiące i słodkie od karmelu uzyskanego z miodu. Składniki: 5 cienkich marchwi 2 łyżki stołowe miodu 50 gram masła sól, pieprz Marchewkę obrać i pokroić na ok. 4-5 cm kawałki. Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować około 7-8 minut.Następnie marchewkę odcedzić. W drugim rondelku roztopić masło i wrzucić marchewkę, obsm... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...