Marchewka karmelizowana w miodzie

Marchewka karmelizowana w miodzie

Marchewka karmelizowana w miodzie

Przepis na : obiad

Marchewka to jeden ze smaczniejszych warzyw. Zastosowane w kuchni ma szerokie.  Przygotowując dziś obiad przygotowałem je w innej odsłonie. Wyszły bardzo smaczne - chrupiące i słodkie od karmelu uzyskanego z miodu. Składniki: 5 cienkich marchwi 2 łyżki stołowe miodu 50 gram masła sól, pieprz Marchewkę obrać i pokroić na ok. 4-5 cm kawałki. Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować około 7-8  minut.Następnie marchewkę odcedzić. W  drugim rondelku roztopić masło i wrzucić marchewkę, obsm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.