Jajka są pyszne. Tym razem przedstawiam je w innej odsłonie. Wizualnie efekt naprawdę ciekawy smak zbliżony do jajka gotowanego na twardo. Myślę, że warto trochę poszaleć i przygotować jajka w nowej odsłonie. Oto przepis. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 małe buraczki 250 ml wody 120 ml octu 1/4 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli 2 ziela angielskie 3-4 ziarenka pieprzu Jajka gotujemy na twardo (tradycyjnie lub sposób ciekawy sposób znajdziesz tutaj ). Po ugotowaniu obieramy delikatnie ze skorupek, aby n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...