Przepis na : obiad
Zielony makaron czyli makaron z dodatkiem szpinaku. Do jego zrobienia możecie użyć zarówno świeżego jak i mrożonego szpinaku. Przygotowując go ze szpinaku mrożonego, wcześniej należy go dobrze osączyć z wody i dokładnie wycisnąć. Taki makaron możecie podać z dowolnym, ulubionym sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zielony makaron – makaron szpinakowy Składniki 200 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju Instrukcje Garść świeżego szpinaku blendujemy jeśli używacie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.