Makaron domowy, smak dzieciństwa. Idealny do rosołu czy domowego spaghetti, wiele razy prosiłam mamę żeby zrobiła i ususzyła dla mnie makaron, zawsze wydawało mi się to bardzo trudne i pracochłonne, do czasu…….. aż zdecydowałam się spróbować sama. :) Z maszynką do robienia makaronu jest banalnie proste i zajmuje tylko chwilę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron domowy – Jak zrobić domowy makaron Składniki 300 g mąki 3 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek Instrukcje S... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.