Donuts – amerykańskie pączki. Sprawdzony przepis na pyszne, puszyste pączki z dziurką. Łatwe do przygotowania, oblane pysznym lukrem. Donuty przygotowujemy z ciasta drożdżowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Donuts – amerykańskie pączki Porcje 16 Składniki 500 g mąki pszennej typ 450 250 ml mleka lekko ciepłe 30 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych 2 jajka 40 g drobnego cukru 80 g masła 1... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.