Żołądki drobiowe z puree groszkowym

Żołądki drobiowe z puree groszkowym

Składniki: • 500 g żołądków drobiowych • 1 opakowanie włoszczyzny mrożonej • 500 ml śmietany 36% • sól, pieprz • 2 liście laurowe • kilka ziaren ziela angielskiego • 2 łyżki masła Groszek • 1 opakowanie mrożonego groszku • 1 łyżka masła • 3 łyżki śmietany • sól, cukier do smaku Wykonanie: • Żołądki myjemy, oczyszczamy, kroimy i gotujemy 40 minut dodając 1/2 paczki włoszczyzny i przyprawy. • Rozgrzać 2 łyżki masła i podsmażyć resztę włoszczyzny, dodać ugotowane żołądki. • Zalać śmietaną i&n...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.