Składniki na 8 porcji: ? 4 filety ze śledzia w oleju ? 1 długi ogórek ? 1/2 puszki kukurydzy ? 2 jabłka ? 1 cebula ? 4 łyżki gęstej śmietany ? sól, pieprz ? pęczek koperku i szczypiorku ? sok z 1/2 cytryny Wykonanie: ? Śledzie osączyć z zalewy, przekroić wzdłuż na pół i skropić sokiem z cytryny. ? Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić, odstawić. ? Ogórek i jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i cebulę. ? Wymieszać ze śmiataną i doprawić solą i pieprzem. ? Szczypiorek i koperek drobno posiekać,... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...