Bardzo kruche i aromatyczne mięso kurczaka, uzyskane dzięki zamarynowaniu udek w jogurcie. Kolor, zapach, smak i prostota to ważne atuty w tym daniu. Składniki: ? 4 udka kurczaka ? 1 duży jogurt naturalny ? 1 łyżeczka curry ? szczypta kurkumy ? sól, pieprz do smaku ? płatki suszonych pomidorów ? posiekana natka pietruszki Wykonanie: ? Udka posypać solą i pieprzem. ? Jogurt wymieszać z curry, dodać sól, pieprz, kurkumę i zalać udka na noc. ? Udka wyłożyć na blaszkę do pieczenia. ? Piec w temperaturze 170 st.... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...