Składniki: ? 1 kg fasolki szparagowej ? 1 filet z kurczaka ? 1 mała cebula ? 3 łyżki suszonych pomidorów w oleju ? 3 łyżki startej mozzarelli ? 2 łyżki świeżej bazylii ? sól, pieprz ? sok z 1/2 cytryny ? 1 łyżka sosu sojowego ? olej do smażenia Wykonanie: ? Fasolkę ugotować w posolonej wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. ? Cebulę obrać, pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju, posolić. ? Dodać pokrojony w drobną filet z kurczaka, sos sojowy, suszone pomidory. ? Poddusić razem, doprawić solą, pieprzem, dodać sok z c... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...