
Mój świat jest bardzo uporządkowany, dlatego uwielbiam jedzenie, które też jest uporządkowane. W sałatce warstwowej nie dość, że widać co jemy, to jeszcze jest to apetyczne i estetyczne. Składniki: ? 1 słoiczek selera konserwowego ? 1 średni por ? 2 jabłka ? 1 puszka kukurydzy ? 200 g szynki konserwowej ? 4 jajka ? 10 łyżek majonezu ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Pora pokroić na cienkie plasterki, zalać gorącą wodą i odstawić na 3 minuty. Odcedzić i przelać zimną wodą. ? Jajka ugotować, obrać i pokroić w... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...