Składniki na 2 porcje: ? 2 duże plastry polędwicy cielęcej ? sól, biały pieprz Farsz ? 1/2 fileta z kurczaka ? 4 grzybki suszone ? 1/2 szklanki orzechów laskowych ? natka pietruszki ? sól, pieprz biały Sos ? kilka prawdziwków mrożonych ? 1 szalotka ? 5 łyżek śmietany 30% ? 100 ml białego wina ? sól, biały pieprz Ziemniaki ? 4 ziemniaki ? 1 łyżka maku ? 2 łyżki masła ? 2 łyżki śmietany ? sól, pieprz Warzywa ? 1 marchew ? 1/2 cukini ? 2 łyżki masła Wykonanie: ? Polędwczki rozbić tłuczkiem, nadać im kształt pr...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...