Tak pieczona pierś z indyka jest niezwykle krucha, miękka i aromatyczna. Głęboki kolor „skórki” uzyskałam za pomocą sosu sojowego i miodu. Pieczeń pokrojona w grubsze plastry może być podana na gorąco, a w cieńsze jest idealna do kanapek. Zdrowa wędlina bez konserwantów! Polecam również na świąteczny stół wielkanocny do sosu chrzanowego. Składniki: ? 1 filet z indyka ok. 1,5 kg Marynata ? 4 łyżki sosu sojowego ? 2 łyżki miodu płynnego ? 1 łyżka octu winnego ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka ziół p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...