Składniki na 2 porcje: Mięso ? 4 małe kawałki szynki cielęcej ? 4 plastry szynki parmeńskiej ? 12 listków szałwi ? sklarowane masło do smażenia Warzywa ? 6 plastrów pomidora ? 1 jajko ? 3 łyżki startego parmezanu ? 2 ugotowane ziemniaki ? 4 łyżki groszku zielonego ugotowanego ? 2 łyżki masła ? sól, biały pieprz ? 2 łyżki mąki Sos ? 1 szalotka pokrojona w piórka ? 100 ml białego wina ? 4-5 łyżek śmietany ? 3 listki szałwi ? sól, biały pieprz Wykonanie: Puree zielone ? Z ugotowanych ziemniaków i groszku zrobić pu...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...