Składniki na 4 porcje: ? 12 sztuk podudzi z kurczaka Sos śliwkowo-imbirowy: ? 50 dkg śliwek węgierek ? świeży kawałek imbiru ok. 2 cm ? 2 ząbki czosnku ? 2 cebulki ? 1 łyżka sosu sojowego ? 1 łyżka octu balsamicznego ? 2 łyżki cukru brązowego ? gwiazdka anyżu ? sól, pieprz Wykonanie: ? Śliwki wydrylować, odłożyć 5 sztuk, resztę pokroić na małe kawałki. ? Dodać stary imbir, czosnek zmiażdżony, pokrojone cebulki i resztę składników. ? Gotować ok. 10 minut, gdy sos zgęstnieje dodać trochę wody, odłożyć anyż i... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...