Składniki na 4 porcje: ? 8 podudzi kurczaka ? 250 ml soku pomarańczowego ? sól, pieprz, papryka słodka do smaku ? olej do smażenia Puree brokułowe ? opakowanie mrożonych brokułów ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz do smaku ? szczypta cukru do brokułów na ładny kolor Wykonanie: ? Z podudzi robimy małe goloneczki zsuwając mięso z kości. ? Kurczaka posypujemy przyprawami, przyrumieniamy na oleju, podlewamy sokiem pomarańczowym i pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w 180 st.C. ? W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy brok... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...