Jadłam niedawno na imprezie urodzinowej wyśmienitą sałatkę, która tak mi posmakowała, że postanowiłam rozebrać ją na czynniki pierwsze i odtworzyć w domu. Sałatka jest bardzo zaskakująca smakiem i strukturą, a to dzięki pestkom słonecznika, które nadają jej chrupkości. Najlepsza jest następnego dnia, kiedy to składniki się przegryzą, a pestki słonecznika nieco namokną. Składniki: ? 4 filety z kurczaka ? 1 puszka kukurydzy ? 2 małe paczki pestek słonecznika ? 1 mała kapusta pekińska ? 4-5 łyżek majonezu ? 2 łyżki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...