Składniki: – 20 gotowych słodkich korpusów babeczek – 1 gorzka czekolada – 1 łyżka masła – 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej – 1 galaretka pomarańczowa Krem: – 250 g sera mascarpone – 3 łyżki cukru pudru – 200 ml śmietanki 30% Owoce: – 20 owoców winogron – 20 owoców borówki amerykańskiej – 3 morele Wykonanie: – C zekoladę, masło i kawę rozpuścić w kąpieli wodnej. – Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, odstawić do stężeni...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...