Masło orzechowe z ciecierzycy
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Masło orzechowe z ciecierzycy
Ten smakołyk utwierdził mnie w przekonaniu jakim cudownym i wszechstronnym warzywem jest ciecierzyca. Cudowne! Do przygotowania potrzebujemy: dwie puszki ciecierzycy lub ok 400 g ugotowanej ciecierzycy ok 100 g zmielonych orzechów szczyptę soli ok dwie łyżki słodziwa (syrop z agawy, syrop klonowy itp) szczyptę cynamonu ewentualnie odrobinę mleka roślinnego/wody gdy konsystencja będzie zbyt gęsta Ciecierzycę, orzechy, sól, słodziwo i cynamon umieszczamy w misie blendera i miksujemy do otrzymania gładkiej, gęst...
Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio SmacznieAutor
STS
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
syrop
Inne przepisy z Szybko Tanio Smacznie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję