Dwie pasty z awokado

Dwie pasty z awokado

Dwie pasty z awokado

Przepis na : śniadanie

  Na punkcie awokado oszalałam – wpadłam po uszy. Cieszę się, że mojemu Mężowi też smakuje. 100 g tego owocu ma ponad 200 kcal, jest bogate jest w witaminy K, C, B5, B6 i E oraz kwas foliowy. Temu wszystkiemu towarzyszy wapń, potas (więcej niż w bananie), fosfor oraz niewielkie ilości magnezu, manganu, żelaza, cynku, fosforu oraz witamin A, B2 i B3 Do tego wszystkiego trzeba jeszcze dodać błonnik. To „kopalnia” tłuszczy nie nasyconych. Awokado jest po prostu zdrowe i przepyszne! Pasta pierwsza ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.