Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście z wiśniami

Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście  z wiśniami

Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście z wiśniami

Golonka, hmmm kiedyś jadana częściej, dziś odstawiona na bok bo za tłusta, za kaloryczna, nie zdrowa. Tylko, że oglądając się zbytnio na zachód zapominamy, że nasz klimat jest inny, a w zimowe dni taka golonka dostarcza potrzebną energię by nie dać się siarczystemu mrozowi. Sałatka z kiełków soi i łyżeczka chudego jogurtu jako dresing nie ochroni nikogo przed bakcylami, wirusami i bakteriami. Ok, latem jak ktoś nie chce nie musi, ale zimą taka golonka wcale nie jest grzechem. Ciało starając ogrzać się na mrozie, s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.