Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową

Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami i masą krówkową

Warto mieć w pogotowiu ciasto francuskie - nigdy nie wiadomo kiedy najdzie nas ochota na szybką, słodką przekąskę:). Ta jest do zrobienia w kilka chwil, później pozostaje nam tylko czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków. 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jabłko 4 łyżki masy krówkowej, u mnie czekoladowa 1 jajko do smarowania 1. Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową. 2. Ciasto francuskie kroimy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, jabłka, ciasto, przekąska, przekąski, deser, szybkie przekąski, desery, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, szybkie ciasto, szybki deser, jabłka pieczone

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.