Jogurtowe ciasto cytrynowe / Jogurtowa babka cytrynowa
Jogurtowe ciasto cytrynowe / Jogurtowa babka cytrynowa
To jogurtowe ciasto ma naprawdę wdzięczny smak:). Czuć w nim jogurt, jest wilgotne i mocno cytrynowe za sprawą startej skórki cytryny i cytrynowego lukru. Przepis ten widywałam tyle razy na różnych blogach, forach, że w końcu postanowiłam się skusić, z drobnymi modyfikacjami:). Ciasto: 450 g mąki 225 g jogurtu greckiego 150 ml oleju 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka L 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z 1 cytryny Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3-4 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni
Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
lukier , ciasto, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, deser, desery, ciasto cytrynowe
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję