Mus czekoladowy z ciasteczkową ziemią, z której wynurzają się kolorowe żelkowe robaki to moja propozycja deseru dla najmłodszych na amerykańskie święto związane z duchami, wampirami i zombie obchodzone ostatniego dnia października. Składniki: 100g mlecznej czekolady 100g gorzkiej czekolady 200ml śmietany 30% 3 jajka 2 łyżeczki cukru 135g ciastek (czarne markizy) żelki w kształcie dżdżownic kakao Wykonanie: 1. Czekolady połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno,... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.