Sałatka z fasolki szparagowej do słoików

Sałatka z fasolki szparagowej do słoików

Sałatka z fasolki szparagowej do słoików

Pyszny sposób na fasolkę z papryką w ostrym sosie chilli i ketchupie-polecam zimą do ryżu i nie tylko,przepis robiony w mojej rodzinie od wielu lat -ciągle do niego wracamy,spróbujcie sami! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 1 kg papryki 1 szkl.oleju 4 cebule ok łyżeczki papryki ostrej(do smaku) małe opakowanie ketchupu ostrego(nie całe) sos chilli ostry w małej butelce(nie cały) sól i pieprz Przygotowanie: Fasolkę obgotowujemy na pół miękko Paprykę pokroić w paski ,cebulę w półplasterki i podsmażyć w szklance ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.