
Bardzo lubię zapiekana białą kiełbasę i myślałam, że nic nie pobije klasycznej białej, zapiekanej z cebulką - aż do momentu kiedy trafiłam na ten przepis :) Biała kiełbasa w aksamitnym sosie śmietanowo-chrzanowym z dodatkiem drobno posiekanej cebulki. Serdecznie polecam. Przepis naprawdę wart wypróbowania. Składniki: 6 szt. białej kiełbasy (ok. 700 g), 1 cebula, 2 łyżki tartego chrzanu, 200 ml śmietanki 30%, 100 ml wody, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%, 1 płaska łyżka mąki pszennej, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...