Jaśki makowo-sezamowe

Jaśki makowo-sezamowe

Jaśki makowo-sezamowe

Składniki na 40 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 2 żółtka 2 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki maku 3 łyżki sezamuCiasto francuskie rozmrozić. Wykroić foremką około 40 krążków o średnicy 5 cm (fot.1). Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtka roztrzepać ze śmietaną i pędzelkiem posmarować krążki. Następnie posypać je makiem wymieszanym z sezamem (fot.2). Piec około 10-15 minut w temp. 220ºC. Jaśki to wyśmienita przekąska np. do czerwonego barszczu lub na wieczorne posiedzenia do piwka :) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, sezam, mak, przekąska, ciastka kremówki, ciasta z kremami, przekąski, barszcz, barszcz czerwony, ciasto z makiem

Inne przepisy z Świat Ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.