Niedawno kupiłam szynkowar. Długo się zastanawiałam, czy warto kupować kolejny kuchenny sprzęt. Przekonał mnie niedawny " wypadek przy pracy". Robiłam domowy salceson i niestety cała zawartość osłonki, podczas parzenia wypłynęła do garnka. Nieco mnie to zniechęciło do parzonych wędlin. Szynkowar wydał mi się jakimś rozwiązaniem. I w ten sposób rozpoczynam nową przygodę. Na pierwszy ogień poszedł kurczak. Kurza wędlina wyszła całkiem smaczna, jak dla naszej dwójki może nieco za duża porcja. Połowę zamroził... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...