Przepis na : obiad
Z serii lżejszych obiadów, zapraszam na pstrąga pieczonego z bakłażanami i soczewicą. Bardzo smaczne połączenie smaków, sycące i zdrowe. składniki: - 2 pstrągi wypatroszone i gotowe do pieczenia - przyprawa ziołowa do ryb - duży bakłażan - puszka konserwowej soczewicy - ząbek czosnku - masło, oliwa z oliwek - sól morska - pieprz cytrynowy Duże naczynie smarujemy masłem i oliwą, układamy pociętego w plastry bakłażana, soczewicę z puszki, posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Ryby myje... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.
Czytaj dalej...Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)