Domowy chrzan babci Marty

Domowy chrzan babci Marty

Domowy chrzan babci Marty

Ten przepis na domowy chrzan mamy od mojej babci, która prawdopodobnie miała go od swojej mamy. W każdym razie jest w naszej rodzinie już bardzo bardzo długo. Pamiętam, że gdy byłam małym szkrabem, może 4 letnim, mój tata tarł chrzan i wszędzie było go czuć :) Robienie chrzanu na święta to taka nasza tradycja. Wiem, że można go kupić w sklepie, ale domowy chrzan jest o wiele wiele smaczniejszy, dlatego zawsze robimy go w większej ilości :) Składniki: ½ kg obranego korzenia chrzanu, (czyli ok.70dag nieobranego) 4... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję