
Nikt nie powiedział, że pasztet musi być mięsny. Ten warzywno-jaglany jest pyszny i może konkurować z tradycyjnym. Nawet jeśli nie jesteście zdeklarowanymi weganami będzie ciekawą potrawą na wielkanocnym stole. Doskonale smakuje z konfiturą z czerwonej cebuli (przepis) lub warzywnym chutneyem. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych 100 ml oleju roślinnego 2 marchewki 2 pietruszki 1 por, tylko biała część 2 łodygi selera nac... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...