Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam kurczaka zatopionego wraz z warzywami w zimnej galarecie. Często przygotowuję takie tymbaliki na imprezy ale sprawdzą się również na co dzień jako pyszna kolacja lub śniadanie. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, choć ja osobiście preferuję ocet ;) Tymbaliki podałam na talerzu "Julia Gold" od Porcelany Bogucice . 2 piersi + 2 udka z kurczaka 2 marchewki pietruszka kawałek pora 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz opakowanie żelatyny na 2,5l wody (60g... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...