
Już od kilku lat na Święta zawsze szykuję ciasteczka ule. Są to ciasteczka bez pieczenia wywodzące się ze śląska cieszyńskiego. Można powiedzieć, że ule w tej wersji, z wiórkami kokosowymi i marcepanem powstały nieco z przypadku. Oczywiście plan by je zrobić był, ale sądziłam, że przygotuję je tak jak zawsze . Tuż przed przygotowaniami postanowiłam jednak coś zmienić. Wybór padł na to, że będą to ule z wiórkami kokosowymi, no, a żeby zyskać na czasie, miały to być ule bez nadzienia. Taki przynajmniej był pi... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...