Szukając pomysłu na przygotowanie śledzi, postanowiłam przygotować te w oleju z cebulką i majerankiem. Wyszły bardzo fajne. Początkowo czegoś mi w nich brakowało, ale pomogło dolanie do marynaty 3-4 łyżek octu z białego wina. Moje śledzie chyba nie były z zalewy octowej, więc tego octu im brakowało;) 600-700 g płatów śledziowych w zalewie octowej 5-6 średniej wielkości cebul 1 łyżka majeranku oliwa/olej cukier Śledzie płuczemy pod zimną, bieżącą wodą. Pozbawiamy skóry. Kroimy na mniejsze części. Cebulę kroim...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...