A co to? A co to? A schabik na chlebku zapiekany pod beszamelem Danie jest super, ale… robiłam go tak dużo razy, że muszę napisać, iż efekt końcowy w dużej mierze zależeć będzie od jakości mięsa. Albo wyjdzie zajefajnie, albo słabo. Przepis od Kuchnia Lidla. Wielokrotnie u mnie przetestowany, zwłaszcza wtedy, gdy przychodzą goście 4-6 niedużych plastrów schabu 4-6 kromek weki lub przekrojonej po ukosie (aby kromki były większe) bagietki paryskiej 100 g startego ementalera lub mozzarelli 500 ml mleka 2 łyżki... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...