Przepis na : sałatka
Szukasz pomysłu na sałatkę, która zaskoczy prostotą składników, a jednocześnie zachwyci smakiem? Mam coś idealnego! Dzisiejszy przepis na sałatkę z wędzonym pstrągiem to prawdziwa uczta dla podniebienia. Sałatka łączy w sobie delikatność wędzonego pstrąga, chrupkość sałaty lodowej i wyrazistość kiszonych ogórków. Czerwona cebula delikatnie zaostrza smak, a dodatek ziemniaków i jajek sprawia, że jest to danie sycące, a jednocześnie lekkie i delikatne. Sałatka jest idealna na lunch, kolację czy jako przystawka na ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...