Przepis na : sałatka
Pomysł na tę sałatkę zrodził się z chęci wykorzystania pozostałego po obiedzie kotleta oraz kapusty pekińskiej. Stąd też dopisek przy sałatce „resztkowa”. Do kapusty i kotleta dołożyłam pomidorki, grzanki oraz garść orzechów i to okazało się w zupełności wystarczające, by powstała naprawdę przepyszna sałatka. Możesz urozmaicić ją jeszcze bardziej, dodając jeszcze np małą cebulę lub np ser sałatkowy czy halloumi. Ta sałatka okazała się bardzo dobra, dlatego wcale nie trzeba czekać na moment, aż zost... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...