Przepis na : sałatka
Makaronowa sałatka z jajkami, kukurydzą, ogórkiem i rzodkiewką. Lekka, wiosenna. Smaczna sama w sobie, lub jako dodatek do mięs z grilla. 200 g makaronu orzo 4 jajka 2 zielone ogórki 1 pęczek rzodkiewek 165 g kukurydzy z puszki Sos: 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany lub jogurtu 1 łyżeczka miodu 1-2 łyżeczki musztardy zioła prowansalskie granulowany czosnek sól, pieprz Sałatka wiosenna z makaronem orzo – Krok po kroku: Makaron orzo gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Odcedzamy. Od... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...