Przepis na : sałatka
Sałatkę z makaronem, jajkami, ogórkiem i koperkiem znacie już z TEGO przepisu. Jest to na tyle fajne połączenie smaków, że postanowiłam przygotować ją ponownie, tym razem dodając do całości jeszcze pęczek rzodkiewek oraz wykorzystując inny makaron. Do sosu dodałam również nieco przyprawy do Tzatzików. Kiedyś tak mi zasmakowało to połączenie, że odtąd często robię sosy do sałatek właśnie w ten sposób. Prosto, szybko i pysznie. Tak wyszła ta sałatka. 250-300 g drobnego makaronu 300 g szynki (u mnie polędwica wi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...