Sałatka, którą możesz przygotować np na kolację lub zabrać ze sobą do pracy. Składa się z ugotowanego brokułu, jajek, pomidorków koktajlowych, ogórków konserwowych, wędzonego twarogu, sosu jogurtowo-majonezeowego oraz płatków migdałowych. 2-3 porcje: 1 brokuł około 70 g wędzonego twarogu 2-3 ogórki konserwowe 3 jajka 150 g pomidorków koktajlowych garść płatków migdałowych dymka Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego/greckiego 1 łyżka majonezu do wyboru posiekana dymka/bazylia/koperek/natka pietruszki 1 łyżeczka przyprawy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...