Pierś kurczaka w miodowo-balsamicznej marynacie

Pierś kurczaka w miodowo-balsamicznej marynacie

Pierś kurczaka w miodowo-balsamicznej marynacie

Przepis na : obiad

Przepis na piersi w miodowo-balsamicznej marynacie znalazłam na stronie smaker.pl. Początkowo nie byłam pewna jak też to będzie smakowało, ale muszę powiedzieć, że to bardzo fajna propozycja. Bardzo prosta marynata i całkiem szybkie (nie licząc marynowania i samego pieczenia) przygotowanie. To ciekawy sposób na mięso kurczaka, przy przygotowaniu którego nie trzeba się prawie wcale napracować. W oryginale podane są 2 łyżki miodu, ale u mnie akurat miód się skończył, więc dałam tylko 1 łyżkę. Mimo wszystko s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję