Przepis na : obiad
Szukasz pomysłu na wege obiad? Proponuję smaczną pieczeń jajeczno-pieczarkową z ryżem i sosem koperkowym. W towarzystwie tartych buraczków z cebulą smakuje po prostu obłędnie. Taka pieczeń to coś w sam raz dla fanów pieczarkowych smaków. Jeśli chcesz, możesz sos koperkowy podmienić właśnie na sos pieczarkowy, wówczas będzie to już prawdziwe pieczarkowe szaleństwo. Uwaga! Pamiętaj, aby nie gotować wszystkich jajek. Dwa będą potrzebne na surowo Pieczeń jajeczno-pieczarkowa z ryżem: 3/4 szkl. ryżu 10 jajek 500 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...